Заработи първата в Хасковско училищна „Стая на бъдещето“

Posted: януари 15, 2012 in Софтуерни новини, Хардуерни новини

Стаята на бъдещетоС първата в областта „Стая на бъдещето“ могат да се похвалят в димитровградската езикова гимназия „Д-р Иван Богоров„. Тя е оборудвана по проект на стойност 25 000 лева.

„Стаята на бъдещето“ представлява кабинет с 15 работни места. Всяко от тях е с компютър, на който има инсталиран специален софтуер, позволяващ в кабинета да се водят уроци по различни учебни предмети. В „Стаята на бъдещето“ има и интерактивна дъска.

Благодарение на софтуера преподавателят има достъп до всички компютри и може в реално време да следи какво правят учениците.
„Ако някой е сърфира в интернет вместо да си изпълнява задачите, учителят може да забрани достъпа му до определена страница“, уточни директорът на училището Красимир Кръстев.

Стаята на бъдещето Другото предимство на „Стаята на бъдещето“ е, че софтуерът позволява по време на тестове да се задава определено време за решаването им. При изтичането му достъпът до контролното на учениците се блокира. Системата има и чат, благодарение на който учител и ученик могат да комуникират без да смущават работата на останалите ученици.

„Новите технологии трябва да дойдат при децата, трябва да разнообразим часовете им, за да ги задържим в училище“, категоричен е Красимир Кръстев.

Тъй като интересът от страна на учениците към „Стаята на бъдещето“ е голям димитровградската езикова гимназия сега ще кандидатства отново по проект, за да направи още 3 такива кабинета с по 26 работни места /haskovo.info/.

Вашият коментар