CES 2012: QNAP направи обстойно представяне на новите си NAS решения

Posted: януари 14, 2012 in Софтуерни новини

В рамките на изложението CES 2012 (Лас Вегас), компанията QNAP представи ново поколение системи за съхранение на данни от серията TurboNAS и нова версия на софтуера за мрежово съхранение NAS Firmware 3.6. Новите представители на сторидж системите в модификация с 2, 4, 5, 6 или 8 носители са базирани на двуядрени процесори Intel Atom.

На CES 2012 QNAP демонстрира работата на представения неотдавна NAS сървър TS-x79 от висок клас, както и достъпното скалируемо решение за съхранение на данни, носещо името JB-1200U-RP. То предоставя специален гъвкав и икономичен способ  за разширение на инфраструктурата за съхранение в зависимост от потребностите, като осигурява теоретично максимално пространство от 200 терабайта.

Новата версия на фабричния софтуер NAS Firmware 3.6 поддържа дългоочаквани функции, като VPN Server, LDAP Server и Proxy Server. В него е реализирана възможност за достъпване на данни в облака. Налице са разширени възможности за резервно копиране на видео, новата версия на приложението MyCloudNAS 1.2, а също и разширен диапазон от достъпни IP адреси за свързване на мрежово оборудване /computerworld.bg/.

Вашият коментар