Бъдещето принадлежи на телевизорите с гласов контрол

Posted: януари 13, 2012 in Хардуерни новини

https://i0.wp.com/www.digital.bg/f/31/bth_44493285d6b43f9c2b057dfe2ac8e41e.jpgSamsung разработват смарт телевизори с технология за разпознаване на лица и гласов контрол. Компанията беше една от многото на CES 2012, които представиха свои модели, но Samsung впечатлиха със смарт телевизор с връзка към интернет, който позволява актуализация на хардуера. Устройството предлага възможност за подмяна на хардуер през отвор в кутията, за да се подобри процесорната мощ, когато се налага, и да се даде достъп до нова функционалност.

Иновацията ще подпомогне продажбите, тъй като потребителите със сигурност ще харесат идеята да имат актуална техника всяка година, а това ще даде предимство на южнокорейския гигант да запази лидерството си на пазара на телевизори.

 Какво ще ни предложи новият модел на Samsung в допълнение към тази смарт възможност за ежегодна ‘хардуерна еволюция’? Телевизорът ES8000 има функционалност за разпознаване на лица и жестове, както и възможност за гласови контрол. Вградена камера позволява на потребителите да стартират сърфиране в интернет с махване на ръка, или да сменят канала с гласова команда на един от 20-те езика, които се поддържат, а опцията за разпознаване на лица помага за извеждане на екрана на любимите приложение на съответния потребител.

 В допълнение, от Samsung обявиха, че всичките устройства на компанията, които предстоят да излязат ще бъдат свързани с интернет, и ще могат лесно да се свързват едно с друго. Това означава, че видео клиповете и снимките от цифровите камери ще се прехвърлят се лекота на компютри и телевизори, а различни приложения за телевизор ще ни помагат в ежедневните дейности. Като например, приложение за следене на програмата за пране, което ще известява кога прането е приключило.

В тази връзка, президента на отдела за дисплеи в компанията, Boo-Keun Yoon, сподели, че до края на януари, в световен мащаб ще има 20 милиона сваляния на приложения за телевизори. Естествено, при това положение, центърът на тчази екосистема, телевизорът, ще бъде от първостепенно значение, и Samsung очевидно са налучкали верния път за успех /digital.bg/.

Вашият коментар